Jak se vaří pivo

Naše technologie
V našem pivovaru plánujeme vařit širokou škálu pivních stylů, a to odráží naše filozofie výběru surovin a samozřejmě i technologie, která bude v pivovaru nainstalována. Zároveň plánujeme experimentovat s novými surovinami nebo výrobními postupy, a tak je pro nás flexibilita ve výrobě klíčová.
Varna
Pěti nádobová nerezová varna s objemem 30hl a parním ohřevem nám umožní vařit infuzně i dekokčně s maximální kapacitou šest várek za den. Ze začátku neplánujeme tuto kapacitu využít. Varnu pro nás vyrobil tradiční český výrobce Pacovské strojírny.
Kvašení a ležení
K dispozici máme 4x 30hl, 10x 60hl, 6x 90hl CKT (cylindro-kónické tanky) použitelné pro kvašení i ležení. Můžeme tedy tanky libovolně kombinovat a používat pouze pro kvašení nebo pouze pro ležení a udržet tak jednotlivé fáze výroby piva oddělené, což je typické pro český ležák. Nebo můžeme použít jednu nádobu pro kvašení i ležení což může být typické pro jiné pivní styly.
Finální úprava piva
Naše piva jsou primárně nefiltrovaná a nepasterizovaná, proto dáváme na většinu našich piv garanci pouze 2 měsíce. Pro některé pivní styly můžeme ale garanci bez obav prodloužit, zejména díky vyššímu obsahu alkoholu. Máme také možnost využít odstředivku a průtokový paster, což nám například pro nealkoholické pivo, které je velmi náchylné na kontaminaci, může pomoct udržet stabilní kvalitu piva.
Stáčení
Naše pivo budeme stáčet do keg sudů o velikosti 30l a 15l s naražečem typu flach. Dále také do nevratných skleněných lahví o objemu 330ml a 750ml.